Kortteja gelatoseilla / Cards with Gelatos


Mukavaa perjantaita! Tänään oli vuoroni Paperilla-lehden blogissa ja aiheenani oli esitellä tekniikkaa. Viime aikoina Faber-Castellin Gelatosit ovat nousseet askartelumaailman todelliseksi hittituotteeksi, joten ajattelinkin esitellä muutaman eri tavan käyttää noita kyseisiä väritikkuja/-puikkoja. Tein neljä erilaista korttipohjaa ja niiden tekotavat löydät ohjeineen Paperilla-lehden blogista, hyppää myös siis sinne!

It's Friday and start of the weekend! Today was my turn at the Paperilla magazine's blog and my topic was to show some technique. As Faber-Castell's Gelatos are so in right now I wanted to show some different ways to use those color sticks to create backgrounds for cards. I made 4 different backgrounds (the detailed instructions are at Paperilla's blog, which is only in Finnish).  Here I will share how the finished cards turned out!


Kaikissa korteissa yritin pitää koristelut ja paperikerrokset minimaalisina, jotta nuo pohjat tulisivat myös esille. Ensimmäiseen käytin tuota vesivärityyppisesti tehtyä pohjaa. Tästä kortista teinkin tuollaisen pikkuisen kortin, joka on vaikka mukava laittaa pienen lahjan mukaan. Toinen kortti, jossa oli Big Shotilla tehty kohokuviointi, on myös hyvin yksinkertainen, sillä kuvio tuossa taustassa on jo niin vahva.

The first pink card is very simple and small. On that card I have used Gelatos like watercolors. The second pink card has a dry embossed background which I colored with three different shades of red and pink. In both of these cards I wanted to keep the embellishments really simple so that the background shows through.


Kahdessa seuraavassa kortissa on samankaltainen tausta, mutta värin levitystapa on ollut erilainen. Ensimmäisessä sinisävyisessä kortissa on väriä levitetty sormella, jolloin väri pysyy vahvana. Jälkimäisessä kortissa levitys on taas tehty veden ja siveltimen kanssa, joten sävy on hieman haaleampi. Näihin kortteihin laitoin hieman kerroksellisuutta myös, mutta yksinkertaisella linjalla mentiin näissäkin.

The next two cards have similar backgrounds: heat embossed patterns and gelatos. Only difference is the way I have blended the colors. On the first of these card I have just blended the gelatos by using my finger. This way the color stays very vibrant. On the second card I used water and a brush to blend the colors and the outcome is lighter.Mukavaa viikonloppua!

Have a nice weekend!

13 comments

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. Niin kauniita! Hyvät ohjeet olit tehnyt, kiitos!
  Leena

  ReplyDelete
 3. Pitkään olen jo miettinyt gelatosien ostamista ja kauniit työsi ja hyvät ohjeesi saivat taas miettimään niiden hankkimista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse olen kyllä tykännyt Gelatosien monipuolisuudesta, suosittelen :)

   Delete
 4. Kauniita :) terkuin Aikku

  ReplyDelete
 5. Todella kauniita kortteja! Tuo alin taitaa olla lempparini. Osaatko sanoa mistä noita gelatoseja saisi Suomesta hankittua? En ole niitä ainakaan missään askartelukaupassa nähnyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, itse olen saanut omat Gelatosini lahjaksi (ja ne oli ulkomailta tilatut). Muutamia värejä löysin Paperinauhan verkkokaupasta (http://www.paperinauha.fi/) ja ehkä he tai muut kaupat tilaavat niitä jos kysyntää on. Lisäksi olen kuullut, että vastaavia tuotteita löytyy Stockmannilta: merkki on eri, mutta toimintaperiaate sama.

   Delete

Thank you for leaving a comment!